Wat, wanneer en waar gaat het heen met die klei? Eerste nieuws!

In mijn blog hou ik jullie op de hoogte van waar ik mee bezig ben, wat ik maak, waar ik exposeer, wanneer er workshops zijn en wat er gebeurd achter mijn draaischijf of in de oven!

Het is nu ruim een week geleden dat mijn nieuwe website en webwinkel online gingen. En er is veel gebeurd sinds die tijd. Ik heb hele fijne reacties en opbouwende feed-back ontvangen en er is al het een en ander verkocht! Daar ben ik natuurlijk superblij mee. Veel dank daarvoor!

Helaas is er bij een verzending ook al wat gebroken onderweg; dus zal ik toch niet ontkomen aan het gebruik van bubbeltjesplastic.  Dit zorgt toch voor een grote schokbeschendigheid. Ik zal er spaarzaam mee omgaan, recycle en combineer het uiteraard met houtwol en papiersnippers. 

Op het moment ben ik bezig met een hele leuke opdracht: het draaien van 12 grote borden. De doorsnede na het bakken moet ongeveer 26 cm zijn. Dat betekent dat ik deze draai met een doorsnede van bijna 29 centimeter, want de klei krimpt nogal.

Verder blijf ik proeven maken van verschillende soorten kleislib die ik raap bij het wad, in de tuin en van wat ik nog had van een korte vakantie vorig jaar aan de kust van Noord-Frankrijk. Er komen prachtige kleuren tevoorschijn; van okergeel tot diep donkerbruin. Deze ga ik zeker verwerken in mijn werk. De eerste espressokopjes heb ik al gemaakt, met een dun laagje waddenslib!

En voor wie zelf met de handen in de klei wil, en nu dus geen workshop bij mij kan volgen, heb ik een heus DIY-pakket gemaakt, zodat je in de kerstvakantie zelf 3 mooie kerstballen kan maken mbv een prachtige techniek. Deze techniek leg ik in een bijgesloten handleiding in beeld en tekst uit. Uiteraard zijn deze nog te bestellen via de webwinkel, bij alle produkten en dan de buitenbeentjes.

Tot zover mijn nieuws! Ik wens iedereen hele gezonde en bijzondere dagen toe! Na de kerst horen jullie weer van mij! 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd