Klei Kunst En Route gaat door deze zomer!

We hebben groen licht van de gemeente Noard-East Fryslan en de provincie Friesland; de wandel- en fietsroute KLei Kunst En Route gaat door deze zomer!

De inschrijving om zelf deel te nemen en te exposeren is verlengd en kan tot en met 31 mei. Door enthousiaste reacties van locaties kunnen we ietsje meer exposanten, dus ook meer bezoekers aantrekken. Stuur een bericht, dan ontvang je alle info. Deelname kost 60,- euro; voor 4 dagen exposeren, met 2 a 3 werken op een mooie lokatie, voor heel veel bezoekers!

In de weekenden van 24/25 juli en 14/15 augustus vindt de route plaats, heerlijk in de buitenlucht en gratis te doen op de fiets of voor de flinke wandelaars te voet. 

De route voert door Dokkum, langs historische en hedendaagse pottenbakkerijen, mooie tuinen in en buiten Dokkum, door het landelijke buitengebied langs de Ee, via theetuin Ald Syl, naar Bornwird en Raard, waar mijn pottenbakkerij ook te bezoeken is.

Onderweg is keramiek te bewonderen van ruim 20 keramisten uit het hele land, tentoongesteld op plaatsen die te herkennen zijn aan een vlag met het logo van de route, handgedraaide terracotta pot met o.a. Friese vlag en een nummer die u terugvindt op de routekaart. Op de plaatsen waar eeuwen geleden ook pottenbakkerijen hebben gestaan vindt u informatiebordjes.

De routekaart en flyer met informatie over de deelnemende kunstenaars zijn op te halen bij het Museum Dokkum en de 3 deelnemende pottenbakkerijen in Dokkum en Raard. Alle info is binnenkort te vinden op www.kleikunstenroute.nl. Uiteraard zijn we ook actief op Facebook en Instagram @kleikunstenroute.

Kortom, een inspirerende route waar u zult genieten van zowel de cultuur als de natuur!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd