Atelier KLeiTaal het nieuwe jaar in met de keramiek

Mijn eerste borden zijn al weer gedraaid en staan nu af te koelen na een stook van 1000 graden. Ik heb verschillende gewichten aan klei genomen om een idee te krijgen hoeveel klei er in een bepaalde maat bord zit. De dikte van de bodem is van belang, maar ook de hoogte van een rand aan het bord. Volgende stap is het glazuren. 

Verder ben ik bezig met het maken van proeven van de verschillende kleislibs uit Friesland voor het Fries Servies; uit alle 11 Friese steden zal straks servies te koop zijn, gekleurd met haar eigen, karakteristieke klei kleur. Bekers, bordjes, en waarschijnlijk ook eierdopjes, zijn vanaf het voorjaar te koop!  Ik ben nog op zoek naar plekken. Misschien woon jij in 1 van de 11 Friese steden. Als je een tuin hebt, of je weet een plek waar al gegraven wordt door bijvoorbeeld een bouwprojekt, laat het mij weten! Uit Dokkum en Franeker heb ik al klei, maar uit de andere steden nog niet!

Als je meer wilt weten waar ik mee bezig en wat de plannen zijn dan is het leuk om je aan te melden voor mijn nieuwsbrief. Deze breng ik met enige regelmaat uit! 

Dank voor het lezen! En een hele fijne dag gewenst en hopelijk tot gauw! 

 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd